آنژیوکت چیست + انواع، مزایا و عوارض

انواع آنژیوکت

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع آنژیوکت بپردازیم. جالب است بدانید از ابزارهای پرکاربرد در دنیای پزشکی آنژیوکت است. این وسیله امروزه شناخته شده ترین وسیله پزشکی در مراکز درمانی مختلف و بیمارستان هاست. آنژیوکت به پرستاران و بهیاران این امکان را میدهد که بهترین شکل ممکن خدمات درمانی را برای بیمار انجام دهد. اگرچه این وسیله یک وسیله بسیار کوچک است، اما بسیار کاربردی و مهم است. آنژیوکت ها دارای انواع مختلفی هستند، که در این مقاله بدان پرداخته میشود. اما پیش از معرفی انواع آن لازم است بدانیم که دقیقا این وسیله چیست و چه کاربردی دارد. پس اگر شما هم نمیدانید که آنژیوکت چیست و به چه منظور مورد استفاده قرار میگیرد تا انتهای مقاله بهنام طب ایرانیان با ما باشید.

 

آنژیوکت چیست؟

اگرچه هدف اصلی این مقاله، معرفی انواع آنژیوکت است اما اگر ندانید این وسیله چیست و چه کاربردی دارد بدون شک نمیتوانید بفهمید که انواع مختلف آن به چه دلیل تولید میشوند و به چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرند. آنژیوکت، یک لوله توخالی بوده که این امکان را میدهد تا مایعات و مواد مختلف را به درون رگ یا اندام های مختلف بدن وارد کرد. همچنین از این وسیله برای خارج کردن خون، به منظور بررسی و تشخیص مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی آنژیوکت کار کادر درمان و بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشیده است. یعنی کادر درمان میتوانند به راحتی چندین تزریق و دریافت خون را تنها از طریق یک آنژیوکت انجام دهند. این کار نه تنها کار را برای پرستاران و بهیاران راحت کرده است بلکه طی این فرآیند تزریق و خارج کردن خون بیمار تحت فشار قرار نمیگیرد.

 

انواع آنژیوکت چیست؟

حال که دانستیم آنژیوکت چیست و چه کاربردی دارد در این بخش به انواع آنژیوکت میپرداریم. درواقع آنژیوکت، در انواع مختلفی تولید میشود که بر اساس پارامترهای مختلفی نظیر رنگ و قطردارای کاربرد متفاوتی هستند.

 

 

آنژیوکت

 

آنژیوکت خاکستری

از جمله آنژیوکت های قطور، که در سایز 16و با قطر داخلی 1.3 تولید میشود، آنژیوکت خاکستری است. قطر خارجی این وسیله 1.7 بوده که دارای طول سوزنی معادل 50 میلی متر است. این نوع آنژیوکت برای تزریق های عمیق مورد استفاده قرار میگیرد و ممکن است بیمار، در حین کارگزاری آن قدری احساس درد داشته باشد. از آنجایی که قطر آنژیوکت خاکستری زیاد است از آن برای تزریق مایعات به مقدار زیاد و یا خارج کردن کلویید استفاده میکنند.

 

آنژیوکت نارنجی

یکی دیگر از انواع آنژیوکت که دارای قطر بزرگی است آنژیوکت نارنجی است. این وسیله دارای سایز 14 و قطر داخلی 1.7 و قطر داخلی 2.2 است. این مدل آنژیوکت دارای طول سوزنی معادل 50 میلی متر است که، از آن برای تزریق های عمیق استفاده میشود. در این مدل نیز بیمار درد زیادی را احساس میکند. اما چون لازم است مقدار زیادی مایعات به بدن فرد تزریق شود بهترین راه استفاده از همین نوع آنژیوکت است. همچنین در برخی افراد بزرگسال به منظور خارج کردن کلویی، از این مدل آنژیوکت استفاده میشود. تزریق خون نیز به کمک آنژیوکت نارنجی به بهترین شکل خود صورت میگیرد.

 

آنژیوکت صورتی

آنژیوکت صورتی یک مدل از آنژیوکت است که دارای قطر و عمیق کمی است. از این نوع آنژیوکت معمولا برای نوجوانان و بزرگسالانی که رگ های نازک دارند استفاده میشود. آنژیوکت صورتی، در سایز 20، قطر داخلی 0.8 میلی متر و قطرخارجی 1.1 میلی متر تولید میشود. طول سوزنی که برای این نوع آنژیوکت استفاده میشود، 33 میلی متر است و معمولا در شرایط اورژانسی برای تزریق دارو و خون استفاده میشود. اما از این محصول بیشتر برای سرم تراپی استفاده میشود.

 

آنژیوکت سبز

یکی دیگر از انواع آنژیوکت، آنژیوکت سبز است که نسبت به نوع نارنجی و خاکستری دارای قطر کمتری دارد. سایز آنژیوت سبز 18 بوده و از آن برای رده سنی کودکان استفاده نمیشود. چرا که این مدل آنژیوکت، در حین جاگذاری باعث احساس درد زیادی در فرد میشود. قطر خارجی آنژیوکت سبز 1.3 و قطر داخلی آن 1 میلی متر است. طول سوزنی که برای این مدل آنزیوکت استفاده میشود حدود 33 تا 45 میلی متر است و برای تزریق خون در اتاق عمل بسیار مناسب است.

 

آنژیوکت آبی

آنژیوکت های آبی، جز کم قطر ترین آنژیوکت ها محسوب میشوند، و در سایز 22 تولید میشوند. از این مدل برای افراد کهنسال، کودکان و نوجوانان استفاده میشود. قطر خارجی این وسیله 0.9 و قطر داخلی آن 0.6 میلی متر است. طول سوزنی که برای آنژیوکت آبی مورد استفاده قرار میگیرد 22 تا 25 میلی متر است. این وسیله برای تزریق خون مناسب نبوده و بیشتر برای تزریق های وریدی با جریان متوسط مورد استفاده قرار میگیرد.

 

آنژیوکت بنفش

کوچکترین آنژیوکتی که تولید میشود در رنگ بنفش بوده و دارای سایز 26 است. از این وسیله برای نوزادانی که تازه متولد شده اند استفاده میشود. قطر خارجی این مدل، آنژیوکت 0.5 میلی متر و قطر داخلی آن 0.2 میلی متر است. طول سوزنی که برای نوع بنفش استفاده میشود 19 میلی متر بوده و برای رگ گیری و تزریق دارو استفاده میشود.

 

آنژیوکت زرد

یکی دیگر از انواع آنژیوکت ها آنژیوکت زرد است. سایز این مدل آنژیوکت 24 بوده و دارای قطر خارجی 0.7 و قطر داخلی 0.4 است. سوزنی که برای این نوع آنزیوکت استفاده میشود دارای طول 19 میلی متر است و عموما برای تزریق خون، مناسب نیست. از این وسیله بیشتر به منظور انتقال و تزریق مایعات استفاده میشود.

 

آنژیوکت سفید

برای انتقال خون به افراد بزرگسال از آن ژیوکت سفید استفاده میشود. سایز این نوع آنژیوکت 17 بوده و دارای قطر داخلی 1.1 میلی متر و قطر خارجی آن 1.5 میلی متر است. در نهایت طول سوزن آنژیوکت سفید 45 میلی متر است.

 

سخن آخر

تا اینجا انواع آنژیوکت را به شما عزیزان معرفی کردیم و کاربرد های آن را نیز شرح دادیم. امیدواریم مطالب به اندازه کافی گویا بوده باشد، چرا که ما تمام تلاش خود را کردیم مطالبی مفید و کاربردی به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید. تمامی ابزارهایی که امروزه به تولید انبوده میرسند بدون شک کاربردی هستند. بخصوص ابزارهایی که در زمینه درمانی تولید میشوند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند چرا که برای سلامت جان انسان ها تولید میشوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *