دستکش استریل چیست؟ + انواع آن

دستکش استریل

ما در این مقاله قصد داریم که به شما بگوییم که دستکش استریل چیست؟ و همچنین انواع آن را معرفی و تشریح کنیم. پس به عنوان اولین بخش از این مقاله ما باید با چیستی دستکش جراحی استریل آشنا شویم. دست کش های جراحی نوعی از تجهیزات پزشکی هستند که برای جلوگیری از انتقال بیماری و آلودگی استفاده می شوند.

به همین منظور به همه افرادی که در کادر درمان هستند و همچنین بیشتر بیماران دستکش یکبار مصرف پزشکی داده می شود. تا از بروز بیماری در افراد دیگر جلوگیری به عمل آید. پلیمر یکی از مواد جالب و پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. که خواص منحصر به فردی دارد. همین ویژگی ها و همچنین وجود انواع مختلق پلیمر باعث می شود. که حتی در تولید تجهیزات پزشکی همچون دستکش های استریل هم از پلیمر استفاده شود.

 

انواع پلیمر و تاریخچه ای از دستکش استریل

همانطور که در بالا گفته شد پلیمر در ساخت تجهیزات پزشکی هم مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلف پلیمر که در تولید این وسایل بکار می روند عبارت اند از. لاتکس، لاستیک نیتریل، نئوپرن و پلی وینیل کلراید. که هر کدام خواص ویژه خودشان را دارند. در ادامه به توضیحاتی درباره تاریخ استفاده از دستکش جراحی می پردازیم. اولین کسی که از دستکش برای جلوگیری از انتقال بیماری در حین عمل جراحی استفاده کرد.

یک جراح فرانسوی بود که در حدود 2 قرن پیش در طی یک عمل جراحی از دستکش استفاده کرد. اما اولین بار در سال 1964 بود که آقای آنسیل از لاتکس برای تولید دستکش جراحی بهره برد. او همچنین در سال های بعدی برای ساخت کاندوم هم از این پلیمر جالب و پرکاربرد استفاده کرد. از آنجایی که دستکش استریل تولید شده از لاتکس کاملا به دست می چسبد. انجام عمل جراحی را راحت تر می کند.

 

توضیحات تکمیلی درباره دستکش جراحی

خوب است بدانید که امروزه دستکش های جراحی نقشی کلیدی برای اجتناب از بیماری دارند. بطوری که اگر از دستکش استفاده نشود. نه تنها ممکن است کادر درمان دچار بیماری شوند. بلکه با انتقال باکتری ها از راه دست به سطوح مختلف این امکان را ایجاد می کنند. تا بقیه افراد هم به همان بیماری مبتلا شوند. پس دیدید که استفاده از دستکش تا چه حد می تواند مفید و کاربردی باشد.

نکته دیگر در مورد استفاده از دستکش جراحی آن است. که هر دستکش ویژگی های متفاوتی نسبت به مدل های دیگر دستکش لاتکس دارد. پس باید در انتخاب دستکش مناسب دقت لازم را بکار بگیرید. علاوه بر آنکه استفاده از دستکش استریل برای کادر درمان در زمان انجام عمل جراحی ضروری است. بلکه کادر درمان باید در زمان معاینه بیمار نیز از دستکش جراحی استفاده کنند. تا خطر انتقال بیماری به حداقل برسد.

 

دستکش جراحی با پودر

 

انواع دستکش استریل

به طور کلی می توان دستکش های جراحی را به دسته تقسیم کرد. این دو دسته عبارت اند از. دستکش های بدون بودر و دستکش های با پودر. حالا نوبت به بیان کاربرد هر کدام از این دو دسته می رسد. دستکش های بدون پودر از آن جایی که به غیر از بافت خود دستکش چیز دیگری ندارند. برای انجام جراحی های حساس کاربرد دارند.

مثلا در اعمال جراحی مرتبط با چشم استفاده از این دستکش ها از الزامات می باشد. همچنین کسانی که به میوه های کیوی و موز آلرژی دارند باید از دستکش های بدون پودر استفاده کنند. تا این تجهیز پزشکی برای آن ها ایجاد حساسیت و مشکل نکند. اما دستکش های بدون پودر دارای یک عیب بزرگ هستند. و آن این است که پوشیدن آن ها تا حدی دشوار است. در بخش بعدی به تشریح کاربرد دستکش استریل با پودر می پردازیم.

 

دستکش استریل با پودر

این مدل از دستکش جراحی برای تسریع و تسهیل در پوشیدن و عوض کردن آن، در بخش داخلی اش حاوی پودر می باشد. این پودر همان شناسته ذرت است. نشاسته ذرت باعث می شود که لبه های دستکش از داخل به یکدیگر نچسبند. و به این شکل به راحتی بتوان آن را پوشید یا درآورد. شاید با خودتان فکر کنید که نشاسته ذرت باعث کاهش بهداشتی بودن دستکش می شود. اما اینطور نیست.

این دستکش علارغم داشتن نشاسته ذرت کاملا استریل بوده. و می توان بدون کوچک ترین نگرانی در عمل های جراحی مختلف از آن ها استفاده کرد. اما استفاده از دستکش جراحی به همین جا ختم نمی شود. در صنایع غذایی مانند کارخانجات تولید غذا های نیمه آماده و خوراکی ها، رستوران ها، کافه ها و غیره هم از دستکش استریل استفاده می شود. تا مراتب بهداشت در این مکان ها به خوبی رعایت شود.

 

سایز بندی های دستکش جراحی

درست مانند هر تنپوش دیگری، دستکش ها هم باید دارای سایز بندی باشند. چرا که اگر دستکش جراح اندازه مناسبی نداشته باشد. او نمی تواند دقت و سرعت عمل بالایی را از خودش نشان دهد. و به این شکل ممکن است جان بیمار به خطر بیفتد. دستکش های جراحی از مقاومت بالایی برخوردارند و قابلیت کشسانی آن ها زیاد است. انواع سایزبندی های دستکش استریل به شرح زیر است.

سایز 6.5 که به اندازه دور کف دست اشاره دارد. این واحد اندازه گیری آمریکایی میباشد. پس بنابراین بر حسب اینچ است. بر اساس این این استاندارد سایز های دیگر دستکش جراحی به ترتیب عبارت اند از. 7 اینچ، 7.5 اینچ و 8 اینچ. که سایز 8 اینچ بزرگترین موجود برای دستکش های جراحی می باشد. در اینجا ذکر یک نکته هم خالی از لطف نیست. دستکش های جراحی یکبار مصرف هستند. و باید پس از هر بار استفاده دور انداخته شوند.

 

سخن آخر

ما در این مقاله به موضوعات مختلفی پرداختیم. در ابتدا شرح دادیم که اصلا دستکش جراحی چیست. سپس انواع پلیمر و تاریخچه ای از اولین استفاده از دستکش جراحی را ذکر کردیم. و بعد از آن نیز توضیحاتی را به صورت تکمیلی در رابطه با ویژگی ها و کاربرد های دستکش جراحی بیان کردیم.

بعد از آن انواع دستکش را معرفی کردیم و گفتیم که دستکش های جراحی در دو مدل با پودر و بدون پودر تولید می شوند. و در نهایت استاندارد سایز بندی دستکش استریل را شرح دادیم. اگر با خواندن این مقاله باز هم می خواهید اطلاعاتتان را بالا ببرید. به صفحات مرتبط وبسایت بهنام طب ایرانیان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *